Helge Damsbo Langsomme Dage
Helge Damsbo Langsomme Dage Helge Damsbo Langsomme Dage Helge Damsbo Langsomme Dage

Fotos

Denne side med fotos er ikke opdateret i nogle år, fordi den er lidt tung at arbejde med.

Se derfor gerne også facebook: Helge Damsbo - music

Her kan du finde opdateret information og nyere fotos.

Ved pressebrug af fotos både fra denne side og andre sider husk venligst at nævne fotografens navn, hvis det er angivet ved billedet.

Har du brug for et foto i en bedre opløsning / kvalitet - eller andet format - så send en mail til d@msbo.dk. Eller ring 2015-3099. Bemærk at du kan downloade pressefotos fra siden PRESSE.

Klik på en af nedenstående 'overskrifter' (som ikke betyder noget; det er bare 'blandede billeder') og SCROLL nedad bagefter! Billederne kommer på stribe...

Hurtige Dage

Langsomme Dage

14

Tira Skamby og Flemming Razz under vores sidste "Langsomme dage" session i juni 2005.
15

Knut Henriksen spiller introen til "Tavshed" på 12-strenget, elektrisk Fender anno 1965.
16

Det er svært at finde to, der klæder hinanden bedre... Hør parret på "Tavshed" (Knut Henriksen).
17

Pia Raug synger backingvokaler på sangen "Klat- men klarøjet". Billedet er fra spillestedet Pottegården i Odsherred, august 2005. Flemming Razz kom lige flyvende ind fra højre.
18

Så er vi igen lige et smut tilbage i Vise Vers Huset i Tivoli i 1977. Finn Olafsson, som var guitarist i det legendariske rockband ACHE, har vist gang i en akustisk solo.
19

Anne Dillon synger backingvokaler på 8 ud af de 11 sange på "Langsomme dage" - mest markant på sangen "Fuldkommen som sig selv".

Anne var med på en stribe jobs i 2000 i en konstellation, som bl.a. også talte guitaristen Lars Hybel (Warm Guns og CV Jørgensen).
20

Coveret til vinylsinglen "Retning mod dig" og "Intet mere jeg behøver", som udkom på EMI i 1988. Billedet er taget af min faste husfotograf Tove Kurtzweil, som jeg har samarbejdet med siden 1978.
21

Coverfotoet til LP'en "Brændte broer" fra 1987 blev taget af Philippe Merie i hans atelier i Nansensgade. Han og Claus Jørgensen, der designede coveret, syntes, at jeg skulle se cool ud. Og det gør jeg vel også? Klar til at fyre den af... men det gjorde jeg ikke på musikscenen. Samme år satte jeg nemlig alle mine ressourcer ind på freelance journalistikken - med god succes.
22

I 1984 spillede jeg en stribe jobs sammen med Gert Smedegaard og brødrene Olafsson (Torsten og Finn) - et lille band med en stor lyd. Foto: Tove Kurtzweil.
23

I 1979-80 fartede jeg land og rige rundt og spillede duo-jobs med Poul Halberg - i kølvandet på min engelsksprogede debut-LP "Images". Vi spillede bl.a. på Midtfyns Festival, hvor vi boede i et skovløberhus hos Pia Raug. Hvilken fest. Det er til at blive helt nostalgisk af. Billedet er taget af musikfotografen Gorm Valentin, hjemme hos ham i Roskilde. Hvorfor solgte jeg nogle år senere den originale Fender Telecaster årgang 1953, som Poul sidder med? Fæhovede Helge.
24

Cover-fotoet til min debut-LP "Images" fra 1978 er taget af Tove Kurtzweil i hendes atelier i Kattesundet, København K, og der kan man for tiden (efterår 2005) se vores nye bandfoto i hendes vindue. Sjovt at der er 27 år mellem de to billeder. Dejligt med langvarige samarbejdsrelationer.
25

Bagsidefotoet til LP'en "Images", taget af Tove Kurtzweil under vores første fotosession i sommeren 1978. Guitaren er en Martin D-35 årgang 1972. Efter at have hørt Neil Youngs "Harvest" album fra samme år, var en Martin guitar svaret på alle spørgsmål i mit unge liv.
26

Det var vist i 1967, at vi deltog i en band-konkurrence i Radiohusets koncertsal med vores skoleband "Pingvinerne" (ved ikke hvorfor vi fandt på sådan et fjollet navn). Guitaren på billedet var min første elektriske guitar.
27

Min lillebror Mogens spillede trommer i vores orkester... sådan lidt lige som Ringo. Han var klart bandets charmetrold og havde mange fans blandt pigerne. Billedet er fra året, hvor Sergent Peppers Lonely Hearts Club Band udkom. Vi spillede masser af Beatles sange.
28

Året er nok 1965. Vi boede i Vester Voldgade. Jeg var omkring 14 år og spillede guitar dagen lang. Når altså jeg ikke gik tur med vores foxterrier "Jesper", som var komplet ustyrlig. Hvis han slap løs, drønede han frejdigt op mod Rådhuspladsen i fuld fart ude midt på gaden, og man kunne kun fange ham ved at løbe efter og træde på snoren, hvorefter han slog en kolbøtte og overgav sig.
29

Fra indspilningen af "Slow Days" den 4. januar. Fra venstre: Flemming, Knut og Gert. Tror I ikke, der er plads til et nyt boyband på musikscenen?
30

Flemming Razz og Rikke Lie under "Slow Days" sessionen den 4. januar.
31

Rikke Lie synger backingvokaler på en ny single-version af "Langsomme dage" (med UK-bonustrack "Slow Days"), som vi udsender som promotion-udgivelse den 3. april 2006. Rikkes eget første soloalbum "Style of Glamour", som er super-delikat, udkom i 2003. Se www.rikkelie.dk.
Helge Damsbo Langsomme Dage
Billederne på denne side kommer ikke i nogen specielt logisk eller kronologisk rækkefølge. De er smidt ind på siden lidt tilfældigt. Så kig bare dernedaf... Nyere fotos på facebook: Helge Damsbo - music.
http://www.whyweb.dk